S. i A. Radića 36, Sisak, HR

Natječaj za ovogodišnje nagrade raspisuje se u petak 14.listopada

Kako su na konferenciji za novinare održanoj u Sisku u četvrtak, 13. listopada najavili predsjednik Upravnog odbora Zaklade "Iskra" za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije Andrija Rudić i upravitelj Zaklade mr. sc. Zoran Vasić, natječaj za ovogodišnje nagrade bit će objavljen u petak, 14. listopada.

Natječaj će biti otvoren 15 dana, a lista s imenima dobitnika bit će objavljena 22. studenoga ove godine. Osim što će s uvjetima za kandidiranje i prijavnim obrascima biti upoznate sve osnovne i srednje škole na području Županije, njih 52, natječaj s pratećom dokumentacijom bit će objavljen na službenim internetskim stranicma Županije www.smz.hr i Zaklade "Iskra" www.zaklada-iskra.com.

Podsjetimo, lani su prvi put dodijeljene nagrade ove, u Hrvatskoj jedinstvene Zaklade, pojedinačnog iznosa 7.000 kuna. Za postignute izvanredne uspjehe u školovanju, na županijskim, regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama, u znanjima iz različitih predmeta, spisateljskom stvaralaštvu, glazbenoj i likovnoj umjetnosti, te sportu, nagrade su dobile 24 djevojke i mladića, učenici viših razreda osnovne i svih razreda srednje škole. U konkurenciji je bilo 75 učenica i učenika. Ukupna vrijednost prošle godine dodijeljenih nagrada je 168.000 kuna.

"Mi razbijamo led i uspostavljamo sustav prepoznavanja i praćenja nadarene djece, koji kao takav u Hrvatskoj ne postoji. Zaklada je i inicijator i partner u projektu SPARK, financiranog sredstvima EU-a iznosom od 38.000 eura. Osim nekoliko naših škola, partner je i općina Rezekne iz Latvije, a razmjena iskustava i dobrih praksi već je počela. Zahvaljujem donatorima koji i u ovim teškim vremenima pronalaze sredstva za ovu plemenitu svrhu jer su svjesni da samo znanje i usavršavanje vode naprijed i našu Županiju i cijelu Hrvatsku", rekao je Andrija Rudić.

Također zahvaljujući donatorima ali i medijima koji od prvog trenutka prate djelovanje Zaklade "Iskra" i predstavljajući lanjske dobitnike nagrada, promiču istinske vrijednosti u društvu, mr. sc. Zoran Vasić je istaknuo i velike zasluge nastavnika i roditelja. "Mi ovim primjerom želimo pokazati na koje se sve načine može postati društvo znanja i napretka. Prošlogodišnja iskustva su odlična. Žao nam je što u ovom trenutku nismo u mogućnosti materijalno nagraditi i učitelje, odnosno, mentore nadarene djece koji su prepoznali njihove talente i s njima vrijedno rade. Ali, doći će vrijeme kada će biti više sredstava, kako bismo i na taj način konkretno zahvalili tim samozatajnim, vrijednim ljudima", poručio je upravitelj Zaklade "Iskra".

INFORMACIJA ZA DONATORE:

Primatelj:
Zaklada Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije

Žiro-račun:
2340009-1110416439

Poziv na broj odobrenja:
09-2011

Opis plaćanja:
Donacija za Zakladu Iskra

(0 Votes)

Osnovni podaci

Naziv:
Zaklada Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije

Adresa:
S. i A. Radića 36, Sisak, HR

IBAN:
HR5523400091110416439

OIB:
26981075572

Ukratko o Zakladi

Svrha Zaklade je trajno pružanje novčane potpore nadarenoj djeci s područja Sisačko-moslavačke županije i pomaganja tijekom ciklusa odgoja i obrazovanja u sustavu ili izvan sustava odgojnih i obrazovnih ustanova.

Informacije za donatore

Primatelj:
Zaklada Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije
IBAN:
HR5523400091110416439
Poziv na broj odobrenja:
10-2019
Opis plaćanja:
Donacija za Zakladu Iskra

Osnivač Zaklade Iskra je Sisačko-moslavačka županija